NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

1. ročník Branného závodu zná své vítěze.
Vloženo 15. 10. 2015.
Zroj: tisková zpráva města.


Novoměstská hasičská zbrojnice se v úterý 13. října dopoledne zaplnila žáky novoměstských základních škol. Konalo se zde slavnostní vyhlášení Branného závodu o putovní pohár starosty města a starosty Sboru dobrovolných hasičů.

Samotný závod proběl 29. září a zúčastnili se ho žáci z 2. stupně všech tří novoměstských základních škol. Start i cíl byl u Základní školy Malecí a na trati bylo pro děti připraveno celkem 9 stanovišť, na kterých plnily náročné úkoly. Musely například vyměnit kolo u osobního auta, ručkovat po laně, provést zásah džberovou stříkačkou nebo napytlovat písek do pytlů, které se používají při povodních.
Vyhodnocení probíhalo ve dvou kategoriích - 6.-7. ročník a 8.-9. ročník.

V mladší kategorii zvítězilo družstvo ZŠ Malecí ve složení Barbora Roštlapilová, Jan Viesner a Jan Němeček.
V kategorii starších žáků převzala putovní pohár vítězná hlídka ze ZŠ Krčín ve složení Daniel Svatoň, Václav Kratěna a Tomáš Chmelík.
Hlídka ze základní školy Komenského složení Jaroslav Chmelař, Vojtěch Kraják a Jakub Karel Čtvrtečka vybojovala 2. místo v mladší kategorii.
Nevíce cen si odnesly děti ze ZŠ Krčín, které přebíraly ocenění
za 2. místo ve starší kategorii - Dominik Esender, Martin Patzák a Nikola Prausová,
za 3. místo ve starší kategorii - Daniel Kollert, Daniel Hanka a Vendula Rydlová a v mladší kategorii
za 3. místo - Tomáš Vlášek, Milan Grim a Adriana Cihlářová.

"Jsem velmi rád, že se první ročník vydařil a měl kladné ohlasy jak z řad dětí, tak i učitelů. V příštím roce chystáme společně s novoměstskými hasiči několik novinek, které závod udělají ještě o něco zajímavější," uvedl starosta města Petr Hable.
"Pro vítěze je připraven celodenní výlet s novoměstskými hasiči, kdy navštíví střediska Integrovaného záchranného systému Královéhradeckého kraje ve Velkém Poříčí a Hradci Králové. Výlet bude zakončen slavnostním obědem v Novém Městě nad Metují," doplnil starosta Sboru dobrovolných hasičů Petr Fanta.
Ani děti, které se umístily na 2. a 3. místě, neodešly s prázdnou a každé družstvo si odnášelo krásný dort, který pro ně připravila společnost Scolarest - zařízení školního stravování.